Актуално

Нова инициатива на БЛС

Български лекарски съюз с клип против агресията над медици

Продължава инициативата на БЛС „Добрата дума лекува“ – част от Националната кампанията срещу насилието над лекари; #ПребориГнева с клип против агресията над медици. Видеото е заснето в УМБАЛ „Св. Анна“. БЛС е благодарил на екипa реализирал клипа – оператор, сценарист, монтажист, режисьор, както и на актьора Владимир Карамазов, които са приели каузата като своя и са се включили безвъзмездно. Клипът достига до всяко кътче на страната благодарение на  медийното партньорство на Нова Броудкастинг груп. Видеото против агресията над медици се излъчва от 3-ти юни в  ефира на Нова, Диема, Диема Фемили, Кино Нова и Нова спорт.
Реализирането на продукцията, както и нейното разпространение, са напълно безплатни за БЛС.

Владимир Карамазов, който е лице на кампанията на БЛС заявява в клипа: „Недопустимо е лекарите да стават заложници на собственото си призвание. Аз уважавам и ценя труда на лекарите“.
Във видеото председателя на БЛС призовава да се даде път на доброто. „Снимайте се с лекарите на които искате да кажете Благодаря.  Изпратете снимките до Български лекарски съюз, за да ги включим в изложба и покажем, че заедно можем с добра дума да преборим агресията“, заявява д-р Маджаров.
Снимките могат да се изпращат на фейсбук страницата на Български лекарски съюз и на мейла на съсловната организация 
Pr@blsbg.com.
Изпратените материали ще се публикуват на сайта на БЛС, на ФБ страницата на организацията и във вестник Quo Vadis. Жури в състав ръководството на БЛС и фотограф, ще определят най-въздействащите фотографии, а  с тях ще бъдат направени редица изложби.